Staklo

Na fotografiji desno prikazan je izgled  DVOSLOJNOG IZOPAN STAKLA – osnovni paket.

Dvoslojno izopan staklo definiše se kao hermetički zatvorena jedinica koja se sastoji od dva, fizički, distancerom odvojena stakla. Ulogu distancera preuzima aluminijumski profil prečnika od 9 do 16mm čija je unutrašnjost ispunjena silika-gelom. Prostor između dva stakla umesto vazduha može biti ispunjen i inertnim gasom, argonom. U ovom slučaju parametri toplotne i zvučne izolacije dvoslojnog izopan stakla bivaju poboljšane što se lako može iskazati poređenjem dva faktora.

1. Ug faktorgubitak toplote iz prostorije,koeficijent prolaza toploteU(W/m2K)
2. G faktordotok toplote u prostoriju, prolaz sunčeve energije g(%)

Vrsta stakla Vazduh Argon Solarni faktor g Svetlosna propustljivost
Dvoslojno staklo Ug=2,8 Ug=2,6 77 82
Troslojno staklo Ug=1,8 Ug=1,7 72,2 70
Dvoslojno LOW staklo Ug=1,3 Ug=1,1 63 80

Niskoemisiono ili LOW staklo

Niskoemisiono ili LOW staklo definiše kao float 4mm staklo čija je unutrašnja strana presvučena oksidima plemenitih metala, najčešće srebra. Ovaj sloj omogućava da LOW staklo poseduje osobinu refleksije, odbijanje toplote od stakla. Kroz LOW staklo tokom zime nema toplotnog gubitka iz prostorije u spoljašnju sredinu  i tokom leta nema prodiranja spoljašnje toplote u prostoriju. U poređenju sa standardnim paketom dvoslojnog izopan stakla, raspolažemo činjenicom da je kod dvoslojnog LOW stakla gubitak toplote manji za 60%.

Troslojno izopan staklo

Troslojno izopan staklo definiše se kao hermetički zatvorena jedinica koja se sastoji od tri float 4mm stakla, međusobno fizički odvojenih, uz pomoć dva aluminijumska distancera. Prostor između stakala i u ovom slučaju može biti ispunjem vazduhom ili argonom. Postoji mogućnost da se kod i troslojnog izopana kao treće staklo koristi LOW staklo. Time se postiže najoptimalnija razmena toplote što direktno utiče na smanjenje računa za električnu energiju.

Vrste Stakla

U ponudi imamo više vrsta ornamet stakala od kojih su najviše u upotrebi GRIZ i DELTA STAKLO, kao i stakla u boji.

Parsol blue staklo

Delta staklo

Griz staklo